postmenopauză: simptome și impact

postmenopauză: simptome și impact

postmenopauză: simptome și impact

Multe simptome apar postmenopauză, inclusiv bufeuri, fluctuații de greutate și uscăciune vaginală. Unele dintre aceste simptome sunt temporare, în timp ce altele pot dura mai mult la unele persoane.

Postmenopauză este perioada după momentul în care ciclul menstrual al unei persoane se oprește complet. Această încetare, cunoscută sub numele de menopauză, se întâmplă de obicei între 40 și 58 de ani, conform Societății de Menopauză din America de Nord (NAMS).

Când apare menopauză, ovarele încetează să producă ouă, estrogen și progesteron. Estrogenul și progesteronul sunt hormonii responsabili de reglarea ciclurilor menstruale și contribuind la sarcină.

În acest articol, discutăm postmenopauză și simptomele aferente. Ne uităm, de asemenea, la impactul pe termen lung al postmenopauzei și al tratamentelor potențiale pentru îmbunătățirea simptomelor.

Ce este postmenopauză?

Postmenopauză caracterizează etapa prelungită a vieții în care oamenii nu mai primesc perioade lunare . Este una dintre următoarele trei etape ale menopauzei care au loc de -a lungul câțiva ani:

 • Perimenopauză: o etapă de tranziție care se referă la perioada anterioară menopauzei, inclusiv a celor 12 luni de la ultima perioadă a unei persoane.
 • Menopauză: Un medic va diagnostica o persoană ca fiind în menopauză la 12 luni după perioada finală a unei persoane.
 • Postmenopauză: timpul care urmează menopauză.

Durata simptomelor în timpul tranziției menopauzei este diferită pentru toată lumea. În medie, durează 4,5 ani.

Semne și simptome ale postmenopauzei

Multe simptome se suprapun între perimenopauză și menopauză. Cu toate acestea, următoarele simptome însoțesc adesea etapa postmenopauză:

Greutatea fluctuantă

Persoanele pot experimenta creșterea în greutate sau pierderea în greutate după menopauză. Cu toate acestea, conexiunea dintre greutatea fluctuantă și postmenopauză este neclară.

O persoană care are un stil de viață mai sedentar ar putea crește în greutate mai rapid din cauza scăderii estrogenului, în special în jurul abdomenului, șoldurilor și coapselor.

Unele persoane pot pierde, de asemenea, în greutate din cauza unei mase musculare reduse care însoțește postmenopauză, deși această scădere a masei musculare se corelează de obicei cu grăsimea crescută a corpului. Postmenopauză și constată că rutinele anterioare de exerciții fizice și obiceiurile dietetice au nevoie de modificare.

Modificări ale descărcării vaginale și uscăciunii

Multe persoane experimentează schimbări în descărcarea vaginală sau o uscăciune crescută în și în jurul organelor genitale postmenopauză. Aceste simptome pot rezulta din atrofia vaginală, o afecțiune în care pereții vaginari devin mai restrânși.

atrofia vaginală afectează 15% dintre oameni înainte de menopauză și 40-57% după menopauză. Simptomele obișnuite ale atrofiei vaginale includ:

 • Uscăciunea vaginală
 • Arderea sau mâncărimea în jurul organelor genitale
 • Durerea în timpul actului sexual
 • O externare vaginală cu temă galbenă
 • Subtejare sau sângerare

Eliminarea vaginală poate deveni, de asemenea, mai puțin frecventă postmenopauză, ceea ce poate crește riscul de relații dureroase. NAMS spun că această scădere a descărcării vaginale naturale rezultă dintr -o scufundare ascuțită a estrogenului și a progesteronului, care sunt responsabile pentru descărcarea sănătoasă și lubrifierea naturală.

bufeurile

bufeurile sunt printre cele mai multe dintre cele mai multe Simptome comune ale tranziției menopauzei. De obicei, bufeurile încep în timpul perimenopauzei și pot dura în etapa postmenopauză.

Nu există un marker definit pentru când pornește sau se oprește bufeurile. Nams afirmă că majoritatea oamenilor experimentează bufeuri timp de 6 luni până la 2 ani. Cu toate acestea, alții pot experimenta bufeuri timp de 10 ani sau la nesfârșit pentru un număr mic de indivizi.

perturbarea somnului

Multe persoane raportează tulburări de somn pe parcursul tranziției menopauzei, adesea Datorită:

 • bufeurile
 • transpirații de noapte
 • O îndemnuri crescute de a urina

Tinde întreruperea somnului tinde pentru a crește pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Afectează:

 • În jur de 16–42% dintre persoanele premenopauze
 • Aproximativ 39–47% din persoanele perimenopauză
 • Aproximativ 35–60% dintre oameni Postmenopauză

În plus, scăderea nivelului de estrogen și progesteron poate contribui la somnul tulburat.

De exemplu, lipsa de estrogen poate face o persoană mai predispusă la anxietate și depresie , ceea ce duce la tulburări de somn. Mai mult, progesteronul are sedare naturală și efecte anxiolitice, care ajută la reglarea ciclului somnului. Scăderea progesteronului poate face mai dificil să adormi și să rămâi adormit.

infertilitate

Odată ce o persoană este postmenopauză, ovarele încetează să elibereze ouă, iar persoana nu mai poate rămâne însărcinată în mod natural .

Dacă o persoană dorește să încerce pentru sarcina postmenopauză, poate folosi ouă pe care le -au înghețat înainte de ouă de menopauză sau donatori. Cu toate acestea, acestea vor necesita, de asemenea, terapie hormonală pentru a ajuta la pregătirea corpului pentru implantare și transportarea unui copil la termen.

Oamenii pot consulta un expert în fertilitate pentru a determina dacă FIV după menopauză este o opțiune adecvată pentru ei.

Nu mai sunt perioade

perioade opresc postmenopauză, oferind scutire de simptomele sindromului premenstrual, cum ar fi durerile de cap hormonale, balonarea și tulburările de dispoziție.

impact pe termen lung asupra sănătății asupra sănătății

Impactul pe termen lung al postmenopauzei asupra sănătății unei persoane include componente pozitive și negative. Unele dintre acestea includ:

Riscul crescut de osteoporoză

O scădere a densității osoase, precum și o creștere a riscului de a dezvolta osteoporoză, în mod obișnuit însoțesc postmenopauză. Osteoporoza este o afecțiune care indică o masă osoasă scăzută, unde oasele sunt mai susceptibile să se rupă sau să fractureze.

Cercetarea indică faptul că aproximativ 20% din pierderea osoasă are loc în timpul etapelor menopauzei și postmenopauzei. În plus, osteoporoza afectează 1 la 10 femei cu vârsta peste 60 de ani la nivel mondial. Menopauza timpurie poate face, de asemenea, unii oameni în special predispuși la dezvoltarea osteoporozei.

Risc crescut de boli de inimă

În conformitate cu American Heart Association, estrogenul poate avea un efect protector asupra inimii, în special stratul interior al peretelui arterei, unde ajută la menținerea sângelui vase flexibile.

Deoarece estrogenul scade în timpul postmenopauzei, oamenii pot avea un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă sau de a se confrunta cu accidente vasculare cerebrale.

Riscul crescut de a dezvolta obezitate

studii sugerează că obezitatea și sindromul metabolic apar în timpul menopauzei de trei ori mai des decât înainte de menopauză.

Declinul rapid al estrogenului în timpul menopauzei și postmenopauzei este asociată cu pierderea de grăsime subcutanată și o creștere a grăsimii abdominale.

Diminuarea probabilității de sarcină neplanificată

După menopauză, oamenii nu pot rămâne însărcinate în mod natural, ceea ce înseamnă că controlul nașterii nu mai este necesar pentru prevenirea sarcinii. Cu toate acestea, unele persoane pot necesita în continuare metode de barieră de control al nașterii pentru a preveni infecțiile cu transmitere sexuală (ITS).

Poate medicii să testeze menopauză?

Un medic poate comanda teste în timpul menopauzei sau postmenopauzei Pentru a exclude alte afecțiuni care produc adesea simptome suprapuse, cum ar fi insuficiența ovariană sau afecțiunile tiroidiene. Testele pot include munca de sânge pentru a verifica nivelurile de hormon de stimulare a foliculilor (FSH) și estrogen și un test de funcții tiroidiene.

Medicii pot utiliza rezultatele testelor pentru a ajuta la determinarea etapei menopauzei pe care o persoană o întâmpină.

tratament

O persoană ar trebui să solicite tratament de la un medic dacă postmenopauză Simptomele devin de nejustificat. Medicii recomandă adesea următoarele metode de relief:

Terapia de înlocuire a hormonilor

Deoarece scăderea estrogenului poate contribui la simptomele postmenopauzei, terapia de înlocuire a hormonilor (HRT) poate fi o soluție eficientă pentru multe pentru multe Oamenii.

Medicii pot recomanda o combinație de terapie cu estrogen și progestină. Progestina este forma sintetică a progesteronului. În plus, livrarea transdermică de estrogen ajută la protejarea oaselor împotriva osteoporozei și poate chiar să crească densitatea osoasă.

Perioadele lungi de HRT sunt asociate cu riscurile cardiovasculare și de cancer. Cu toate acestea, tratamentul pe termen scurt este adesea benefic pentru tratarea simptomelor postmenopauzei.

hormonii bioidentici

hormonii bioidentici sunt o alternativă relativ nouă la HRT și mulți consideră că această abordare este cu atât mai mult " Natural ”din cele două soluții.

hormonii bioidentici sunt hormoni sintetici care sunt identici chimic cu cei pe care îi produce corpul unei persoane. Deși FDA aprobă multe soiuri, FDA nu a aprobat încă niciun formular compus.

Nu există dovezi că hormonii bioidentici sunt mai sănătoși sau mai eficienți decât terapia cu hormoni tradiționali.

estrogen vaginal

Atrofia vaginală este un simptom frecvent al menopauzei și postmenopauzei, iar estrogenul vaginal poate fi benefic pentru a ajuta la restabilirea lubrifierii la vagin. ameliorarea lubrifianților standard. Estrogenul vaginal cu doză de scădere sub formă de creme, inele și tablete este o modalitate mai sigură de a trata simptomele vaginale decât HRT, conform rețelei naționale de sănătate a femeilor.

antidepresive cu doze mici

Mulți oameni experimentează schimbări psihologice și tulburări în timpul menopauzei și postmenopauzei. Un medic poate prescrie antidepresive cu doze mici pentru a ajuta oamenii să gestioneze depresia sau anxietatea.

Cercetările arată că antidepresivele sunt un tratament eficient pentru depresie și simptome depresive în timpul menopauzei.

suplimente

Unii oameni pot lua în considerare luarea de vitamine sau suplimente pentru a atenua simptomele postmenopauzei. Suplimentele pot viza sistemele postmenopauze, dar efectele lor sunt în mare parte neprobate.

Vitamine populare, suplimente și remedii naturale pe care oamenii încearcă postmenopauză includ:

 • Cohosh negru pentru bufeuri
 • Semințe de in https://produsrecenzie.top/ pentru transpirații de noapte
 • Calciu și vitamina D pentru rezistența osoasă
 • yam sălbatic ca alternativă la hormoni

Calciu și vitamina D cresc densitatea minerală osoasă în timpul menopauzei. Cu toate acestea, efectele altor suplimente rămân neconcludente.

Rezumatul

Postmenopauză este a treia etapă a menopauzei, după ce ciclul menstrual al unei persoane s -a oprit în întregime timp de cel puțin 12 luni.

Multe persoane pot găsi etapa postmenopauză care oferă scutire de simptomele recurente ale perimenopauzei și menopauzei. Cu toate acestea, unele simptome pot duce la postmenopauză, iar medicii pot prescrie o varietate de tratamente.

 • Sănătatea femeilor/ginecologia

Share this post