Cât de mult ibuprofen este prea mult?

Cât de mult ibuprofen este prea mult?

Cât de mult ibuprofen este prea mult?

ibuprofen este un calmant eficient al durerii, dar luarea prea mare din ea poate provoca efecte secundare grave. Acest lucru este valabil atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

ibuprofen este un medicament antiinflamator nesteroid (AINS). Oamenii iau ibuprofen pentru a trata durerea, febra și inflamația. Este unul dintre cele mai utilizate medicamente din lume.

O supradoză mică poate provoca simptome minore. În cazuri rare, supradozele pot fi fatale. Dacă o persoană a luat prea mult ibuprofen, ar trebui să apeleze la controlul otrăvurilor la 1-800-222-1222 sau la serviciile de urgență la 911.

În acest articol, explorăm cum să luăm ibuprofenul în siguranță și efectele de a lua prea mult.

Cât este prea mult?

Tabelul următor rezumă dozele zilnice recomandate și maxime în miligrame (mg) și miligrame pe kilogram (mg/kg) de Greutate corporală pentru adulți și copii.

Luați întotdeauna cea mai mică doză eficientă de ibuprofen. Luați sau administrați o singură doză în următoarele perioade:

  • la fiecare 4–6 ore pentru adulți
  • la fiecare 6–8 ore pentru copii

Unii medici pot prescrie o doză zilnică maximă mai mare.

Sarcina

AINS, inclusiv ibuprofen, este posibil să nu fie în siguranță în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că pot modifica funcția prostaglandinelor care sunt importante în timpul nașterii și pentru dezvoltarea sistemului cardiovascular al fătului.

O persoană ar trebui să consulte un medic înainte de a lua Ibuprofen în timpul sarcinii, în special în al treilea trimestru.

Alăptarea

O doză de 400 mg de ibuprofen nu este detectabilă în laptele matern, dar dozele mai mari pot intra în laptele matern. Acest lucru înseamnă că un copil se confruntă cu expunerea la ibuprofen prin laptele matern dacă o femeie ia prea mult.

profesioniștii din domeniul sănătății nu cunosc efectele unor cantități mici de ibuprofen în laptele matern asupra sugarilor. O persoană ar trebui să consulte un medic înainte de a lua Ibuprofen în timp ce alăptează.

Ce este ibuprofen?

ibuprofen este un AINS, un tip de medicament pe care oamenii îl iau pentru a reduce durerea și a ameliora inflamația.

Advil și Motrin sunt numele de marcă ale ibuprofenului de droguri. Oamenii pot cumpăra puncte forte mai mici de ibuprofen peste contor, iar punctele forte mai mari sunt disponibile prin rețetă.

ibuprofen este disponibil în tabletă, caplet, gel lichid, tabletă masticabilă și formulări de suspensie sau picături lichide. De asemenea, este un ingredient în multe produse diferite, inclusiv medicamente la rece și alergie.

Ibuprofen funcționează prin blocarea producției de prostaglandine. Prostaglandinele joacă un rol esențial în inflamație atunci când apare o vătămare. Ele provoacă spălarea pielii, căldură, umflare și durere. Ibuprofenul își blochează acțiunea prin legarea la receptorii COX-1 și COX-2 de pe o enzimă numită Prostaglandin sintaza.

la doza corespunzătoare, ibuprofenul este un medicament sigur atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Medicamentele pentru durere sunt clasa de medicamente cel mai adesea responsabile pentru supradozele la adulți. Conform unui raport, 29% din supradozele de medicamente pentru durere au implicat ibuprofen, ceea ce îl face AINS cel mai frecvent legat de supradozaj.

simptome de supradozaj

Majoritatea supradozelor ibuprofen nu sunt viață- amenințător și mai puțin de 1% din supradozele ibuprofen sunt fatale. Acestea fiind spuse, unele persoane au avut complicații severe.

Nu există nicio doză https://produsrecenzie.top/intenskin/ specifică de întrerupere pentru momentul în care un adult va prezenta simptome ale unei supradoze.

Dacă un copil ingerează mai puțin de 100 mg/ Kg de ibuprofen, este posibil să nu experimenteze simptome ale unei supradoze. La o doză de 400 mg/kg, cu toate acestea, un copil poate prezenta efecte secundare grave și care pot pune viața în pericol.

Simptomele supradozajului ibuprofen pot apărea în 4 ore de la luarea prea mare din medicament.

Toxicitatea stomacului și digestiei

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale ibuprofenului atunci când o persoană o ia la dozele recomandate este arsurile la stomac. Când ibuprofenul blochează receptorii COX-1 din stomac, acesta poate perturba stratul său de protecție.

Persoanele care iau prea mult ibuprofen pot experimenta efecte secundare care variază de la dureri de stomac până la sângerare severă în tractul digestiv. Acesta din urmă poate apărea în câteva ore de la o supradozaj.

Toxicitatea renală

Insuficiența renală poate apărea atât la copii, cât și la adulți care supradozează cu ibuprofen. Cu toate acestea, nu este obișnuit.

O revizuire a toxicității ibuprofen, pe care autorii au actualizat -o în 2019, include un studiu din 1992 pe care oamenii de știință l -au realizat la Rocky Mountain Control Center din Denver, CO. A arătat că numai 2 din 63 de persoane care au supradozat cu ibuprofen au experimentat simptome ale insuficienței renale.

În majoritatea cazurilor, profesioniștii din domeniul sănătății pot inversa insuficiența renală de la ingestia unei doze mari de ibuprofen.

Central nervos central Toxicitatea sistemului

Dacă oamenii iau doze mai mari de 400 mg/kg, pot experimenta depresia sistemului nervos central. Acest lucru poate provoca pierderea conștiinței și comă.

Copiii pot experimenta convulsii și scăderea conștiinței dintr -o supradoză masivă. Unii copii pot chiar opri respirația.

Medicii de urgență pot inversa toxicitățile sistemului nervos central care apar din cauza unei supradoze ibuprofen.

în comparație cu AINS, cum ar fi diclofenac, acid mefenamic și naproxen , supradozele de ibuprofen au legături cu rate mai mici de toxicități ale sistemului nervos central.

Alte complicații și riscuri

Cea mai frecventă complicație din supradoza ibuprofen este acidoza metabolică, în care organismul nu poate elimina acid acid compuși din sângele și țesuturile sale.

Corpul rupe ibuprofenul în compuși acide. Când o persoană se depășește pe ea, compușii acide se acumulează și pot reduce pH -ul sângelui și țesuturilor corpului. Acest lucru face ca organismul să fie mai acid.

Supradozajul ibuprofen poate provoca insuficiență renală bruscă și convulsii, ceea ce poate afecta producția și eliminarea compușilor acide.

acidoza metabolică poate provoca:

  • Disfuncții cardiace
  • Modificări ale tensiunii arteriale
  • Un risc mai mare de bătăi de inimă neregulate
  • Livrarea modificată de oxigen prin fluxul sanguin
  • Insuficiența sistemului imunitar

Un test de sânge poate dezvălui un număr scăzut de trombocite în urma unei supradoze. Timpul de protrombină, care este timpul necesar pentru ca sângele să se coaguleze, va crește și el. Aceasta înseamnă că capacitatea organismului de a forma cheaguri de sânge poate fi redusă.

Ce să faci dacă bănuiți o supradoză

Este vital ca oamenii să solicite imediat asistență medicală dacă cred că ei au ingerat prea mult ibuprofen. În cele mai multe cazuri, medicii pot inversa consecințele unui supradozaj ibuprofen.

medicul de urgență va lua un istoric complet despre cât de mult a luat ibuprofenul persoana și la ce oră.

este De asemenea, vital pentru persoana să menționeze dacă au luat alte substanțe cu ibuprofenul. Știind acest lucru va ajuta medicul să stabilească cel mai bun tratament și cum să gestioneze cel mai bine supradozajul.

rezumat

ibuprofen este ușor accesibil prin rețetă și peste tejghea. Poate din această cauză, supradozele sunt destul de frecvente.

oamenii pot prezenta simptome ale unei supradoze doar la doze substanțiale. Dacă solicită asistență medicală imediat după ingestie, medicii pot de obicei să inverseze daunele.

  • Durere/anestezice
  • Farmacie/farmacist
  • Îngrijire primară

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

tratarea febrei ameliorarea durerii doza maximă zilnică

Copii 3–23 luni

copii de 24 de luni până la 12 ani

5 mg/kg pe doză

10 mg/kg pe doză

5-10 mg/kg pe doză 40 mg/kg pe zi
adulți 12 ani și mai mari 200–400 mg pe doză 200–400 mg pe doză 1.200 mg per Day

Share this post